Gaur elikaduran oso oinarrizkoa den elikagai baten abantailak aldarrikatu nahi ditugu: ARRAUTZARENAK.
Urte askoan entzun dugu eguneroko dietan arrautza jateak odolean kolesterola igo dezakeela, gorringoak kolesterol-eduki handia duelako. Baina hainbat ikerketa agerian utzi duenez, odoleko kolesterol mailetan benetan eragina duena kontsumitutako gantz asegabeen-aseen arteko balantzea da.
Arrautza: Abantailaz betetako elikagaia
Arrautza oso elikagai osasungarria da eta mantenugaien eduki handia du: bitaminak, proteinak eta mineralak adibidez. Gainera, arrautza sukaldaritzan oinarrizko osagaia da , prestatzeko erraza eta kalitate-prezio erlazio ona du. Helduek astean 6 arrautza kontsumi ditzakete baldin eta dieta anitza eta bizimodu osasungarria badute.
Horregatik, guretzat… arrautza super elikagaia da!