El tresor de la nostra dieta mediterrània

Un dels nostres tresors més grans és la dieta mediterrània. Deu ser per això que és patrimoni cultural immaterial de la humanitat. No és solament una manera d’entendre l’alimentació. És un estil de vida.

Quines són les claus de la dieta mediterrània?

1) Alt consum de productes vegetals: fruites i verdures, llegums, hortalisses i fruita seca.
2) Consumir peix i ous tota la setmana.
3) Consumir carn vermella amb moderació.
4) Prendre cada dia productes làctics baixos en greix, com ara els iogurts, i pa i productes derivats de cereals, com ara la pasta i l’arròs integral.
5) Fer servir oli d’oliva verge extra per amanir els plats.
6) La beguda principal és l’aigua, amb un consum moderat de vi negre.

Els beneficis per a la salut de la dieta mediterrània es basen en l’elevat contingut d’àcids grassos poliinsaturats, monoinsaturats, omega-3, vitamines antioxidants i fibra, que ajuden a reduir el colesterol i protegeixen el cor. Segons l’OMS les malalties cardiovasculars (ECV) són la principal causa de mort arreu del món. No renunciar a menjar com us van ensenyar els pares i avis és apostar per una gran salut cardiovascular

aceite
Print this pageGoogle+Email to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
CONSEJOS_dietamediterranea