Sagar eta fruitu gorrien pastela

Zailtasuna
Txikia
Denbora: 40 eta 45 min artean (aurrez berotutako labean)
12 piezarako errezeta

Osagaiak
Gatzik gabeko 150 g. gurin, bahetutako legami-hautsaren 20 g., esne-kremaren 160 m.l, 320 g azukre, 2 arrautza (apur bat irabiatuta), 300 g. ahabi eta masusta, banilla-aterakinaren koilarakada txiki bat, 2 sagar handi, glas azukrea.

Prestaketa
Labea 180ºC-an berotuko dugu aurretik
Molde lauki zuzen bat koipeztatu eta gainean landare-paper orri bat jarriko dugu
Azukrea gurinarekin batera irabiatuko dugu pixka bat harrotu arte. Arrautzak banaka botako ditugu, arrautza bota ondoren. Irina eta legamia, esne-krema eta banilla-aterakina gehituko dizkiogu.
Orea moldean zabalduko dugu 5 mm. inguruko altueran. Gainerako orea gerorako utziko dugu.
Sagarrak zuritu eta xerra finetan jarriko dugu. Orearen gainean jarri eta orearen gainerako zatiarekin estaliko ditugu. Fruitu gorriak gehituko ditugu apur bat barnera daitezen.
Utzi labean 40-45 minutuz. Utzi hozten, kendu moldea eta bota gainetik glas azukrea. Pusketatan zatitu, eta zerbitzatu.

tarta_manzana
Print this pageGoogle+Email to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
imagen64_pastel manzana